بخش جالب قضیه اینجاست که همان طور که پوتین تلاش میکند تا سبک و روش چینی در تقسیم قدرت را در کشور خود اعمال کند، چین نیز در حال تغییر به سمت مُدل روسی است.
توافق چین و روسیه درباره از سرگیری گفت وگوهای هسته ای کره شمالی
وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد وانگ یی وزیر خارجه این کشور در اجلاس گروه بیست در آلمان با سرگئی لاوروف همتای روس خود در باره از سر گیری گفت و گوهادر باره بر نامه هسته ای کره شمالی، توافق کردند.
چین به اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، در دیدار اخیر با «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن درباره حمایت واشنگتن از موضع توکیو در برابر چین در دریای چین شرقی واکنش نشان داد و آن را مردود اعلام کرد.
آیا ترامپ چین را به سوی ائتلاف با روسیه سوق میدهد؟
به نظر میرسد که کاخ سفید، تحت ریاست ترامپ، سیاست خود را نسبت به چین و آسیا تغییر میدهد. ظاهرا ترامپ در دنبال کردن اهداف دولتهای قبلی آمریکا برای مهار چین مصممتر است و این، احتمال نزدیکی بیش از پیش پکن به مسکو را افزایش میدهد.
«راه ابریشم»،پیونددهنده تمدنهای ایران وچین
طرح عظیم «احیای جاده ابریشم» چین با توجه به اینکه نزدیک به 65 کشور دنیا را دستکم در آسیا و اروپا در بر می گیرد، باید به عنوان مهمترین و زیربنایی ترین طرح های در دست اقدام دولت پکن دانست که بر نقش ایران نیز در احیای آن تاکید ویژه ای شده است.
تشدید رویارویی منافع روسیه، چین و آمریکا در آسیای مرکزی
به عقیده کارشناسان، سیاست خارجی جدید آمریکا توجه بیشتری به مسائل انرژی و روابط اقتصادی خواهد داشت و همین مسئله رویارویی منافع روسیه و چین از یک سو و ایالات متحده از سوی دیگر در منطقه آسیای مرکزی را افزایش خواهد داد.
نقش ایران در ابَرپروژه «یک کمربند، یک جاده»/ جاده ابریشم جدید ناچار به عبور از ایران است
«جاده ابریشم جدید» اوراسیایی به دلایل مختلفی از جمله وسعت جغرافیایی، موقعیت استراتژیک، اهمیت اقتصادی و ثبات امنیتیِ ایران ناچار است از کشورمان عبور کند؛ اما آیا ما خودمان را برای بهره بردن از این فرصت تاریخی آماده کردهایم؟
هر سه دولت جدید امریکا را محک می زنند
چین، ایران و روسیه؛ سه چالش پیش روی ترامپ
اما با این حال ترامپ اکنون رئیس جمهور آمریکاست و جاه طلبی های دشمنان آمریکا با منافع این کشور همخوانی ندارند. آینده بهتر برای آمریکا و میراث جهانی ترامپ به پیروزی یا شکست وی در این آزمونها بستگی دارد.
آیا ترامپ می تواند مثلث ایران، روسیه و چین را از هم بپاشاند؟
South China morning post نوشت: چین، روسیه و ایران سه بازیگر کلیدی در آن چیزی است که به «قرن اوراسیا» نامیده می شود.
سیاست خارجی ترامپ؛ از دادن نمره ۲۰ به پوتین تا سکوت درباره سرنوشت برجام
از جمعه گذشته، دونالد ترامپ، به عنوان چهلوپنجمین رئیسجمهور آمریکا، سوگند یاد کرد. انتقاد از سیاست خارجی اوباما پای ثابت تمام سخنرانیهای وی بود و وعدههای او حاکی از تغییرات گسترده در رویکردهای خارجی آمریکا هستند.
ناگفتههایی از معادلات جهانی؛
منطقه مدیترانه شرقی مملو از ذخایر گاز است اما چیزی که تاکنون مطرح نشده، این است که منطقه مذکور براساس ارزیابیهای اولیه، از بزرگترین ذخایر گازی جهان به شمار میرود.
بمب افکن های روسیه از سوریه بازگشتند
کاهش حضور نظامی روسیه در سوریه پس از آتش بس برقرار شده در این کشور آغاز شده است و چندین فروند بمب افکن روسی پایگاه حمیمیم را ترک کردند.
در راستای طرح توسعه حضور پکن در آسیای مرکزی
مسیر ترانزیتی قرقیزستان-چین آغاز بکار کرد
مسیر ترانزیت بار از شهرهای «اوش» و «بیشکک» قرقیزستان به شهرهای «کاشغر» و »ارومچی» چین راهاندازی شد.
تلاش چین برای تحکیم موقعیت امنیتی خود در منطقه
در حالی که چین با فشارهای فزاینده امنیتی و اقتصادی از سوی آمریکا رو بروست، نگران محاصره خود از سوی کشورهایی مانند هند نیز است که اخیرا روابط نظامی و امنیتی خود را با آمریکا افزایش داده است.
وزارت امور خارجه چین نیز در بیانیه اعتراضی خود به آمریکا به صراحت اعلام کرده است که تایوان جزیی از سرزمین چین محسوب می شود.این کشور استقلال تایوان را به رسمیت نمی شناسد و بر اصل چین واحد تاکید می کند.
چرا ایران و روسیه در بحران سوریه به اردوغان نقش دادند؟
تغییر سیاستهای ترکیه تاکتیکی است که آنکارا در نتیجه تحولات منطقهای و داخلی مجبور به تن دادن به آن شده است.اردوغان مذاکره با روسیه و ایران را بهترین راه برون رفت آبرومندانه همراه با برخی دستاوردهای کوچک از بحران سوریه برای میداند.
سفر رئیس جمهوری به آسیای مرکزی و قفقاز آغاز تبدیل ایران برای اتصال شرق و غرب
یک استاد جغرافیای سیاسی، سفر اخیر رییس جمهوری به کشورهای آسیای مرکزی را سرآغاز خوبی برای تبدیل ایران به مرکزیت ژئوپولیتکی دانست و اظهار کرد: می توان از موقعیت استثنایی کشورمان برای ارتباط شرق و غرب عالم استفاده کرد و موجب رونق خود و کشورهای منطقه که از دسترسی به آبهای آزاد محروماند شد مشروط بر اینکه ...
رقابت چین برای باقی ماندن در میادین نفتی ایران
کارشناسان رویترز معتقدند اگر سرمایهگذاران چینی مایل به باقی ماندن در پروژههای نفتی ایران هستند باید با رقبای اروپایی وارد رقابت شوند.
انتشار کتاب «چين و آسياي مركزي؛ نفوذ منطقهاي و هژموني بينالمللي»
کتاب «چين و آسياي مركزي؛ نفوذ منطقهاي و هژموني بينالمللي» اثر دکتر حمیدرضا عزیزی، استادیار دانشگاه شهید بهشتی و عضو شورای علمی موسسه ایراس، توسط نشر مخاطب منتشر شده و هم اکنون در دسترس علاقمندان است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان خبر داد
برگزاری نشست پاکستان، روسیه و چین با موضوع افغانستان در مسکو
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت: معاون وزیر امور خارجه این کشور هفته آینده برای شرکت در نشست سه جانبه با روسیه و چین به مسکو سفر خواهد کرد.