چین علاقمند به افزایش حضور اقتصادی در شرق اروپا از جمله اوکراین است. مشارکت شرکت های بزرگی مانند شرکت ملی هسته ای چین(CNNC ) ، شرکت مهندسی راه سازی چین (CCEC ) ، شرکت ملی غلات، روغن و مواد عذایی چین (COFCO ) ، شرکت مهندسی بنادر چین (CHEC ) در طرح های اقتصادی اوکراین و پیشنهاد امضای توافقنامه تجارت آزاد و ایجاد رژیم لغو روادید بین اوکراین و چین، بیانگر علاقمندی چین به گسترش حضور در بازار اقتصادی و تجاری اوکراین است. از سال 2016 روابط اقتصادی چین با اوکراین رو به رشد نهاد و ...
رافائلو پانتوچی، فایننشال تایمز (انگلستان)
پکن برای برخی از کشورها که به علت تحریم از سوی آمریکا با مشکل روبرو می شوند نقش پشتیبان مالی را ایفا می کند. اما با نگاهی دقیق به رویکرد چین به ایران و روسیه که هر دو با تحریم های آمریکا روبرو هستند متوجه می شویم که چین در ارتباط با این دو کشور که متحد راهبردی پکن محسوب می شوند، سیاست هایی را در پیش می گیرد که به زیان تهران و مسکو می باشند.
والنتین کاتاسانف، رئیس جامعه اقتصادی روسیه
بانک مرکزی روسیه اطلاعات مربوط به صادرات و واردات سرمایه فدراسیون روسیه را برای سه ماهه دوم و نیمه اول سال 2018 منتشر کرد که آمار جالبی است. این آمار نشاندهنده برخی از فرایندهای جدید در پی تحریمهای شدید اقتصادی علیه روسیه و تشدید کلی رویاروییها در اقتصاد جهانی و مالی بینالمللی است.
استراتژی یک کمربند یک جاده چین که توسط شی جین پینگ در سال 2013 ساخته و پرداخته شد یکی از مبهم ترین پروژه های اقتصادی و دیپلماتیک چین از زمان تاسیس تاکنون بوده است. هرچند چینی ها تلاش دارند تا بیشتر از عنوان طرح یا ابتکار برای این مهم استفاده نموده تا استراتژی، لیکن به نظر می رسد که هرچه زمان جلوتر می رود، میزان بدبینی نسبت به نیات چین از این طرح نیز افزایش بیشتری پیدا می نماید.
خاورمیانه منطقهای است که به طور سنتی نفوذ نیروهای خارجی را تجربه کرده است. تمایل ایالات متحده برای مشارکت حداقلی در امور خاورمیانه که ظهور و بروز آن، خروج نیروهای نظامی این کشور از عراق در سال 2011 در دوره دولت رئیس جمهور باراک اوباما بود، با دخالت قابل توجهِ روسیه و چین در روندهای جاری در منطقه مصادف شد.