ایراس؛ با توجه به اعتراضات شدید در پارلمان قرقیزستان احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در این کشور وجود دارد.
«ولادیمیر بانیکاف» کارشناس سیاسی روز و سردبیر سایت «آسیا- نیوز» طی یادداشتی در خبرگزاری فارس، احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری قرقیزستان را بررسی کرد.
در این یادداشت آمده است: با اینکه دوره تبلیغات انتخاباتی هنوز رسما آغاز نشده اما تنشهای سیاسی دولتمداران روز به روز شدت مییابد.
در همین حال صحبتها راجع به برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور بیشتر به گوش میرسد.
این روزها مهمترین سؤال در ذهن مردم قرقیزستان این است که روسیه از کدام نامزد حمایت میکند؟ میتوان با اطمینان کامل گفت سال 2017 پر از تحولات سیاسی خواهد بود.
سفر کاری «ولادیمیر پوتین» به قرقیزستان در اواخر ماه فوریه سال جاری در قالب سفر دورهای وی به آسیای مرکزی صورت میگیرد و نتایج سفر وی به معنای شروع رسمی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در این کشور به نظر میرسد.
به علت بحران اقتصادی، قرقیزستان نیازمند سرمایهگذاری است و حمایت از بودجه قرقیزستان یکی از موضوعات محوری مذاکرات «الماسبیک آتامبایف» رئیس جمهور این کشور و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه میباشد.
روسیه تاکنون بارها با کمکهای مالی و وامها مختلف از «بیشکک» حمایت کرده است. مردم قرقیزستان پوتین را به عنوان شریکی قابل اعتماد میشناسند و در صورت پشتیبانی رسمی یا غیررسمی «مسکو» از یک نامزد خاص، آن شخص آراء زیادی کسب خواهد کرد.
علاوه بر این برخی نمایندگان پارلمان درباره برگزاری انتخابات زودهنگام صحبت میکنند که برای اجرای این طرح باید دولت استفعا دهد.
در حال حاضر گامهای اولیه نیز به این سمت برداشته شده و دلیل اصلی این اقدامات گزارش «سارانبای ژئنبکاف» نخست وزیر قرقیزستان درباره نتایج ضعیف این کشور در اتحادیه اقتصادی اوراسیا بود.
چندی پیش «عمربک تیک بایف» رئیس حزب «آتامکین» قرقیزستان و از اپوزسیون های این کشور، با اشاره به دلائل استعفای دولت، گفت: با سقوط صنعت پوشاک تعداد زیادی از شهروندان بیکار شدند، اقتصاد دچار رکود است، مشکلات مهاجرین کاری هنوز حل نشده و دولت نتوانست نتایج مؤثری در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به دست آورد.
«بخت تارابایف» رئیس حزب «انوگو پراگرس» سخنان تکی بایف را مورد قبول عنوان کرد و افزود: دولت باید به اشتباهات خود از جمله پیوستن قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعتراف کند و چون مسئولیت این شکست متوجه نخست وزیر است پس وی باید استعفا دهد.
نمایندگان حزب پارلمانی «رسپوبلیکا آتاژورت» نیز اعتراضاتی از این دست به دولت دارند. با وجود چنین اعتراضاتی در پارلمان قرقیزستان احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام افزایش مییابد.
هنوز مشخص نیست که سرانجام این اعتراضات چه خواهد شد، برخی معتقدند امکان ایجاد اصلاحات در قانون و ادامه فعالیت دولت نیز وجود دارد.
انتهای متن/